English

                                                                    

To smo mi

    

Aktualno

    

Blogi

To smo mi To smo mi
    matjaž tomažič
 
ljudje
vizitka
kje nas najdete
sodelujemo z ...
podmornica?
 


e: matjaz@kontrastika.si

 

Matjaž je grafični oblikovalec, ilustrator in izkušen informacijski arhitekt.

Pri svojem delu prisega na idealno razmerje med likovno kakovostjo, učinkovitostjo, potrebami naročnika in prijaznostjo do uporabnika.

Izkušnje

Jeseni 2007 Matjaž skupaj z Mojco ustanovi Kontrastiko. Pred tem izkušnje pridobiva v oblikovalski agenciji Vizuarna, oglaševalski agenciji Studio Marketing JWT in agenciji za interaktivno komuniciranje Innovatif/Skupina Futura. V tem času sodeluje pri nekaterih večjih projektih, kot so celostna grafična podoba NLB Skupine in njeno letno poročilo, celostna grafična podoba agencije Studio Marketing JWT in njene spletne strani, spletne strani Ljubljanskih mlekarn, mesta Ljubljane, oglaševalskih festivalov Magdalena in Golden Drum ter Akademije za likovno umetnost in oblikovanje. Že tretjo sezono oblikuje tiskovine za Slovensko ljudsko gledališče Celje.

Izobrazba

Leta 2002 diplomira na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje pod mentorstvom profesorjev Petra Skalarja in dr. Staneta Bernika. Diplomsko delo s področja oblikovanja označevalnih sistemov prejme nagrado Akademije za izjemne umetniške dosežke. Dodatno se izobražuje na elitni oblikovalski šoli ESAG Penninghen v Parizu.

Usposabljanje

V času študija in kasneje je večkrat udeleženec na različnih strokovnih srečanih in delavnicah, kot so TipoBrda v Goriških Brdih, Kaverljag v Šmarju nad Koprom, WWF v Legnici na Poljskem, ter mariborski delavnici, ki ju vodita sloviti ameriški oblikovalec David Carson in londonski ilustrator David Foldvari

Nagrade

V vsem tem času Matjaž prejema številne nagrade: srebrni Netko za spletno mesto agnecije Poti, srebrni Netko za predstavitev slovenske prestolnice, zlato priznanje Netko za spletne strani Ljubljanske mlekarne ter Zlati MM, srebrno priznanje na 14. SOF-u (slovenskem oglaševalskem festivalu) in ožji izbor na 2. bienalu vidnih sporočil Slovenije za novoletno voščilnico Curtains for Windows 1.0 Professional. Z logotipom odvetniške pisarne Mihurko se v ožji izbor uvrsti tudi na 3. bienalu vidnih sporočil Slovenije.

 
Kljukca Matjaž Tomažič
Grafični oblikovalec, ilustrator in informacijski arhitekt
 
Kljukca Mojca Janželj Tomažič
Grafična, tekstilna in prostorska oblikovalka ter fotografinja
 
Kljukca Tomaž Jamnik
Grafični oblikovalec - asistent
 

Domov    To smo mi    Ljudje    Matjaž Tomažič
Pokličite nas  
Kontrastika@
Crta
Kontrastika na Facebooku  Facebook
Crta
Linked in  LinkedIn
Crta
 
eNovice
Več o enovicah