English

                                                                    

To smo mi

    

Aktualno

    

Blogi

To smo mi To smo mi
    mojca janželj tomažič
 
ljudje
vizitka
kje nas najdete
sodelujemo z ...
podmornica?
 


e: mojca@kontrastika.si

 

Mojca je interdisciplinarna vizualna ustvarjalka. Ima izredno sposobnost prehajanja med različnimi izraznimi mediji.

Poleg tega njena dela pogosto napovedujejo trende, ki se sicer v vizualni kulturi pojavijo šele čez mesece ali celo leta. Velik poudarek daje umetniško-eksperimentalnemu delu, ki običajno vodi do novih, svežih, še ne videnih rešitev.

Izkušnje

Jeseni 2007 Mojca skupaj z Matjažem ustanovi Kontrastiko. Pred tem ustvarja v oblikovalski agenciji Vizuarna in oblikovalsko-arhitekturni agenciji BeBe Studio. Oblikovalsko vodi zahtevne projekte, med katerimi velja omeniti prodajni kiosk za Si.Mobil Vodafone in M Mobil, celostno grafično podobo Bof, blagovne znamke za verigo trgovin z elektroniko, notranjo grafično opremo veleblagovnice Nama ter kluba Triglav, tiskovine za Lunin festival v Tivoliju in še kaj.


Samostojno ustvarjalno delo na področju tekstilnega oblikovanja in fotografije jo popelje do številnih samostojnih in skupinskih razstav od Ljubljane, Celja, Kopra, pa vse do Louvra v Parizu, Contemporary museuma v Baltimoru ter Recolete v Buenos Airesu.

Izobrazba

Mojca leta 1999 diplomira na Oddelku za oblikovanje tekstilij in oblačil ljubljanske Naravoslovno-tehniške fakultete. Dodatno se izobražuje na priznani oblikovalski šoli Designskolen Kolding na Danskem.

Usposabljanje

V času študija in kasneje se udeleži mnogih delavnic in strokovnih srečanj, med katerimi velja omeniti TetraPak-ovo delavnico »Dressed for Success« v Lundu na Švedskem, tipografske delavnice TipoBrda in Emzinove seminarje grafičnega oblikovanja.

Nagrade

Mojca za svoje delo žanje številne nagrade, med njimi zlato medaljo na 19. Bienalu industrijskega oblikovanja za celostno grafično podobo Bof, priznanje odličnosti na 2. bienalu vidnih sporočil Slovenije za žepni koledar BeBe makro ter prestižno Emzinovo fotografijo leta 2002. Oprema uredništva hrvaškega dnevnika 24 sata (24 ur) ji skupaj z ekipo BeBe studia prinese tudi nominacijo za interier leta 2005. Z embalažami za žganja Budič se v ožji izbor uvrsti tudi na 3. bienalu vidnih sporočil Slovenije leta 2007. 
Kljukca Matjaž Tomažič
Grafični oblikovalec, ilustrator in informacijski arhitekt
 
Kljukca Mojca Janželj Tomažič
Grafična, tekstilna in prostorska oblikovalka ter fotografinja
 
Kljukca Tomaž Jamnik
Grafični oblikovalec - asistent
 

Domov    To smo mi    Ljudje    Mojca Janželj Tomažič
Pokličite nas  
Kontrastika@
Crta
Kontrastika na Facebooku  Facebook
Crta
Linked in  LinkedIn
Crta
 
eNovice
Več o enovicah